# Philip is going on a 4000 kilometer road trip with three friends. The car consumes 6 liters of gas per 100 kilometers, and gas costs $1.50 per liter. Philip and his friends want to split the cost of gas evenly, how much should they each pay?

##### 1 Answer

Mar 17, 2016

4000km x 6L/100km = 240L x $1.50 = $360/3 = $120 per person

#### Explanation:

First you must determine how many liters of gas will be required for this 4000 kilometer trip:

4000km x 6liters/100km = 40 x 6 = 240 liters.

Each liter costs $1.50, so now find the total cost of the gas:

240liters x $.150/liter = $360

This cost is being shared by 3 people, so:

$360

Each person should pay $120.