Question #44793

1 Answer
Dec 22, 2016

Answer:

I tried this:

Explanation:

As suggested let us call #x# the number of dvds; we can write:

#10.5x+8(x+3)<120#

Let us solve for #x#;
#10.5x+8x+24<120#
#18.5x<120-24#
#18.5x<96#
#x<96/18.5#
#x<5.2#
We can consider that the number of dvds, called #x#, may be #5# while the cds will be #x+3=8#.

The costs will be:
#5×10.5=$52.5# for dvds;
#8×8=$64# for cds;
Giving a total cost of #52.5+64=$116.5# which is less than #$120#.

(Hope it helps!)