Question #9bd0f

1 Answer
Feb 2, 2017

Answer:

Each apple would have to be sold at #Rs.10.33# for the vendor to make his desired profit.

Explanation:

We first calculate his total expense on the apples, the sum of the cost of the apples and what he spent on transport.

#4800+400=5200#

If he wants a profit of #Rs.1,000# on the apples, he would need to sell all the #600# apples for:

#5200+1000=6200#

Since there are #600# apples to be sold, each apple would need to be sold at:

#6200/600=(62cancel00)/(6cancel00)=62/6=10.33#

Each apple would have to be sold at #Rs.10.33# for the vendor to make his desired profit.