A fair changes an entry fee of $5 and $1.50 to play their games. How much will you need to play 10 games? How many games can you play for $35?

2 Answers
Jun 22, 2018

Answer:

a) #$20# , b) #20 games#

Explanation:

a)

#5+10*1.50=$20#

b)

#5+1.50x=35#

#1.50x=30#

#x=20games#

Jun 22, 2018

Answer:

#$20# is required to play ten games with the entry fee and #20# games can be played with #$35#.

Explanation:

Entry fee #=$5#

Cost to play #1# game #=$1.5#

The cost of playing #10# games #= $1.5 * 10 =$15#

The total cost to play #10# games #=$(15+5) =$20#

Total money #=$35#

Total money after entering #=$(35-5) =$30#

The number of game that can be played by using the remaining money #=($30)/($1.5) =20#