# Question 583f8

Jun 15, 2017

I think you need to pay $28.40 #### Explanation: You need to pay: $20.00 for the first $250 g$
then you need to pay:
3xx$2.80=$8.40
$3 \times 250 g = 750 g$

(if you try only $2 \times 250 g = 500 g$ you are short of $50 g$ in the total and I do not think they are going to let it pass!)

giving a total of:

$20.00+$8.40=$28.40 to reach a total weight of: $750 + 250 = 1000 g$that is $200 g$more than you have to send but.... Jun 15, 2017 $26.16

#### Explanation:

Let's break down the information given:

We are given:

The cost for the first $250 \text{g}$ given to be $20.00 The cost for every additional $250 \text{g}$to be $2.80

We want to find:

I'm the cost for the postage when it weighs $800 \text{g}$

We can write the following equation:

$\text{C} = 2.80 a + 20$

In this equation, $a$ represents the cost for the additional $250 \text{g}$ added to the postage. We initially start with $250 \text{g}$ with no or $0$ additional weight $250 \text{g}$ so to determine the cost of the postage we substitute in $0$ for $a$:

$\text{C} = 2.80 \left(0\right) + 20$

$\text{C} = 20$ (In dollars)

This makes sense because we were given that the first $250 \text{g}$ with nothing extra is set at $20.00 Yet there is still something missing. We don't exactly know what $a$Is. We defined $a$to be the additional cost per $250 \text{g}$added to our initial package of the same weight. We can however, come up with this equation: $550 = 250 a$Here $550$is the weight of the package remaining that we have yet to pay for because $800 - 250 = 550$since the first $250 \text{g}$is already covered . $250$represents the additional weight multiplied by $a$which tells us how many more per $250 \text{g}$we need to pay for. We then solve for $a$$\frac{550}{250} = \cancel{\frac{250}{250}} a$$2.2 = a$Thus, we have an additional postage rate of $2.2$per $250 \text{g}$to pay for. Lastly we need to find the cost. Recall the first equation and now we can plug in $a$to find the final cost $\text{C}$$\text{C} = 2.80 \left(2.2\right) + 20$$\text{C} = 26.16$(In dollars) So if the package weighs $800 \text{g}$the postage will cost you $26.16# to send.